Dirigent

Al jaren intrigeert het dirigenten vak hem. Maar sinds hij tijdens enkele opnames en tournees met zijn eigen orkest de stoute schoenen heeft aangetrokken, is hij bijzonder enthousiast geraakt. Het voelt voor Maarten als pure magie om een synergie te bereiken die de musici vertrouwen geeft, hen beter laat spelen en die daarnaast de muziek echt tot leven laat komen.

Voor nu luistert en kijkt hij veel om zich heen naar wat andere dirigenten doen- maar ook wat ze niet doen of anders kunnen doen- en volgt hij lessen in directietechniek. Het voelt voor Maarten als een enorm voorrecht dat er nog een hele wereld is om van te leren, te ontdekken en uit te voeren!

Maarten dirigeerde het programma ‘If music be the food of love’ in een europese tournee met Andreas Scholl en PRJCT Amsterdam, Cantate BWV 56 ‘Ich will den Kreuzstab gerne tragen’ gezongen door Andreas Wolf tijdens de opname voor Sony en europese tournee van het programma ‘Nicht mehr hier’ én de opname voor Sony met Forgotten arias van J.S. Bach met PRJCT Amsterdam.

Under the direction of Maarten Engeltjes, the ensemble never gives in to the sometimes artificial enthusiasms into which more than one conductor can be drawn into this treacherously flattering repertoire.

Brigitte Maroillat, ForumOpéra – 15 October 2021